Ninjutsu Tarragona

Ninjutsu Tarragona

El Ninjutsu (també conegut com a Budo Tai Jutsu) és un art marcial tradicional japonès compost per tècniques per a la lluita cos a cos -amb i sense armes- i tàctiques de combat. La finalitat del Ninjutsu era la de crear guerrers amb una capacitat estratègica superior a la resta d’adversaris.
En el pla físic el Ninjutsu representa un complet treball de cops, luxacions, projeccions i estrangulacions. Paral·lelament, en el Ninjutsu s’utilitzen gran varietat d’armes i existeixen nombrosos treballs amb aquestes i contra aquestes. No obstant això, el que fa a aquest art únic és el treball tàctic i l’estudi de disciplines com l’espionatge, infiltració, caracterització, utilització d’elements naturals i supervivència.
Actualment el Ninjutsu està compost per nou escoles:

  • Les sis restants són escoles enfocades en la disciplina física, combat i ús d’armes en el camp de batalla.
  • Tres d’elles orientades al treball més característic d’aquest art marcial com és la infiltració, espionatge, caracterització i utilització de medis naturals.

Cadascuna de les escoles és un art marcial complet en si, amb les serves diferents tècniques, armes, estratègies i filosofia.

El Ninjutsu no és un art que se centri en la defensa ni en l’atac. La finalitat és dotar del màxim coneixement al practicant sobretot el relacionat amb la lluita, perquè aquest triï l’estratègia que més s’adapti a cada moment.
En l’àmbit organitzatiu, Budo Shin és membre de Bujinkan Collado Dojo España, entitat registrada en l’Associació Japonesa Bujinkan Budo, sent al seu torn escola, encarregada de difondre i conservar la tradició Ninja, així com atorgar i homologar els graus a escala mundial.

Història del Ninjutsu

L’espionatge i la infiltració han existit des que existeixen les guerres. Datar l’origen del Ninjutsu és complicat a causa del secretisme de les seves activitats i l’anonimat d’aquests guerrers. L’antecedent més precís i antic que existeix se situa en el segle VI, quan el Príncep Shotoku va utilitzar aquest tipus de mercenaris per a conèixer el motiu de les revoltes socials.
A l’ésser un sistema al marge dels ideals samurai i de no posseir una tradició escrita, els coneixements sol podien ser transmesos de pares a fills i sempre dins d’un mateix clan.
Els continus períodes de guerra que van esdevenir fins al segle XV, van ser els que van refinar i van portar al cim a aquest art.
Actualment, Masaaki Hatsumi és el màxim exponent de la tradició ninja, iniciant la seva vida marcial des de molt jove, sent un reeixit practicant de karate i judo entre altres. Als 26 anys va iniciar els seus ensenyaments amb Toshitsugu Takamatsu (1887 – 1972) qui en la seva defunció va atorgar a Hatsumi l’herència de les 9 escoles que conformen avui dia l’Associació Bujinkan de Budo Japonès.
El pas del temps i la modernitat han propiciat canvis en la cultura ninja. El sistema ha evolucionat a un concepte més modern, però allunyant-se totalment de l’esportivitat. Dins de la Bujinkan Japonesa, el practicant no sols s’instrueix en conceptes marcials físics, sinó també en ètica i cultura japonesa.
Ninjutsu Tarragona

Professors i horaris

Professors Ninjutsu Tarragona

Miguel Angel Arias 6º dan

Horaris Ninjutsu Tarragona

Dimarts i dijous
de 20:30 a 22:00

Copyright © 2020 Budo Shin Tarragona. Arts Marcials Tradicionals Tarragona

WhatsApp