Krav Maga

Krav Maga

Krav Maga a Tarragona

El Krav Maga (Combat de contacte en hebreu) ​​és el sistema oficial de lluita i defensa personal usat per les Forces de Defensa i Seguretat Israelians.

Tot i ser d’origen militar, el Krav Maga ha anat adaptant moltes de les seves tècniques a nivell civil per poder-se utilitzar com a sistema de defensa personal.

Aquesta forma de combat cos a cos inclou mètodes de defensa contra un o diversos atacants, en resposta a una àmplia i variada gamma d’agressions. Abasta tant agressions amb o sense armes, amenaces, intimidació, agressions contundents, etc. També comprèn tècniques de desarmament i defensa contra portadors de diversos tipus d’armes o objectes contundents (ganivet, pal, pedra, etc.)

En el Krav Maga s’utilitzen tot tipus de tècniques a mans buides, així com tècniques avançades amb armes simples, arribant a un total de 765 tècniques de defensa davant qualsevol agressió, amb o sense arma.

Dins de les tècniques, trobem defenses contra puny, puntades de peu, guillotines, estrangulacions, amenaça amb ganivet, pistola i tot tipus d’agressions amb o sense arma. S’ensenya al practicant a respondre davant de qualsevol agressió des de qualsevol angle i direcció possible (per l’esquena, en diagonal, des del terra, etc.).

La idea bàsica consisteix a ocupar-se primer de l’amenaça immediata (per exemple, un estrangulament contra el practicant), impedir que l’agressor torni a atacar i finalment, neutralitzar el contrari. Es fa èmfasi en llevar-li immediatament la iniciativa a l’agressor. És lícit fugir (retirada tàctica), si la situació ho determina. El Krav Maga serveix davant contraris armats i davant contraris múltiples. També permet combatre en espais tancats, com avions, ascensors o automòbils.

El practicant de Krav Maga, no només entrena a nivell físic, també entrena a nivell mental amb exercicis d’estrès, on s’han d’aplicar les tècniques apreses sota pressió, sabent identificar quin tipus d’agressió està patint i com defensar-se d’ella de la millor manera. Aquests exercicis ajuden a entendre la tècnica davant una situació en la vida real, on hem d’evitar bloquejar-nos davant de qualsevol tipus de problema, i buscar la millor i més ràpida solució.

Una de les finalitats del Krav Maga, és repel·lir qualsevol tipus d’agressió el més ràpid i contundent possible, sempre tenint en compte l’entorn en què ens trobem, si estem sols o acompanyats, en definitiva, buscar la millor alternativa possible en tot moment, sent una de les bases de sistema la prevenció.

A nivell organitzatiu, estem dins de la IKMF (International Krav Maga Federation), amb seu a Israel, el bressol del Krav Maga. IKMF avui dia arriba a qualsevol racó de món, tenint delegacions a cada país on hi ha un director nacional que coordina els diferents instructors del territori.

L’11 de juny de 2010 es reconeix al Krav Maga en el Consell Superior d’Esports d’Espanya sota la Federació Espanyola de Lluita.

A l’ésser un sistema de defensa personal, no existeixen esdeveniments de caràcter competitiu, si diversos seminaris i cursos especialitzats, però no competició.

Història del Krav Maga

Imi Lichtenfeld, fundador del Krav Magá, va néixer el 1910 a Budapest, i es va criar a Bratislava, capital d’Eslovàquia. Va practicar des de molt jove boxa, lluita i altres esports on va destacar. A mitjans dels anys 30, van aparèixer grups Feixistes i Anti-Semitas, creant disturbis i protagonitzant agressions cap a la comunitat jueva. En aquest escenari, Imi es va erigir líder de la resistència jueva, participant en violents enfrontaments durant 4 anys.

Posteriorment es va unir a l’exèrcit britànic. Allà va continuar després lluitant contra els nazis. Gairebé a la fi de la guerra, en el 1944, se’n va anar a Palestina. Inicialment en el mandat britànic, per després unir-se a l’organització en pro de l’estat israelià, la “Haganà”, on va començar a ensenyar condicionament físic, natació, lluita i a desenvolupar tècniques d’autodefensa, modificades per l’exèrcit (incloent-hi les primeres defenses contra diversos tipus d’armes de foc, i d’assalt, a més dels entrenaments en diferents escenaris i situacions). Imi, també va ensenyar al grup Palmach i a grups de la policia.

Durant els anys 1948-1967 Lichtenfeld va arribar a ser l’instructor cap d’autodefensa en l’exèrcit Israelià, dins de la IDF.

El 1967, Lichtenfeld va deixar a l’exèrcit i va obrir dues escoles privades, començant a ensenyar a civils i joves “autodefensa” amb la idea d’ensenyar a cadascun com defensar-se. Va començar a ensenyar a un grup de deu estudiants.

Quan Lichtenfeld es va retirar després d’una llarga carrera com a instructor de combat en les Forces de Defensa d’Israel (FDI), va començar a ensenyar el Krav Maga a la població. D’aquesta manera, el Krav Maga va tornar als seus orígens històrics com a disciplina de defensa personal civil que ha tingut una gran expansió en els últims anys. La seva difusió pels Estats Units i Europa ha contribuït a emfatitzar la seva vessant de sistema de defensa personal apte per a qualsevol persona adulta sense distinció de gènere, edat o condició física.

L’any 1978, Lichtenfeld va donar a conèixer el seu sistema amb el nom de Krav Maga (art marcial de defensa personal i combat cos a cos), que ràpidament es va arribar a conèixer a Israel, i després per tot el món. El primer curs va ser impartit a l’acadèmia militar més gran d’Israel, l’Institut Wingate.

Professors i horaris

Professor Krav Maga Tarragona

Pedro Pérex Baiget

Horaris Krav Maga Tarragona

Dilluns i dimecres de 19:30 a 20:45 hores

TELÈFON

BLOG

Budo Shin

UBICACIÓ

C. del Mar 47-49, Tarragona

Artes marciales Tarragona

Arts Marcials Tarragona
Defensa personal Tarragona

Copyright © 2020 Budo Shin Tarragona. Arts Marcials Tradicionals Tarragona